Ei tuotteita
Hinnat sisältävät alv:n
Keskmine: Retseptis on oluline järgida koguseid, toodete omavahelist vahekorda ja temperatuuri.
30-60 minutit.
Retsepti kogusest valmib 100 g kreemi.
Vett sisaldav kreem on kerge ja kiiresti imenduv. Õlid ja võid toimivad nahka pehmendavalt. Toote omadused sõltuvad valitud õlide ja võide omadustest. Võid annavad tulemuseks paksema konsistentsi.
1. Kuumuta emulgaatorit ja õlisid kuni kõik tahked komponendid on sulanud ja vedelik läbipaistev (u 70-75 C).
2. Keedetud vesi jahutada samuti temperatuurini 70 C. Sega vesi ja rasvasegu, lisades rasvasegu aeglaselt veesegule.
3. Sega saumikseriga paari minuti jooksul, seejärel sega aeg-ajalt kuni segu on käesoe. Lisa lõhnaaine ja säilitusaine. Vala valmis kreem kreemipurki.
Emulgeerides moodustub kristalliline struktuur. Kreemi lõplik viskoossus saavutatakse 24 h jooksul, see on üldjuhul 20% viskoossem kui valmistamisjärgselt. Lõpptulemust on võimalik mõjutada ka segamise kiirusega. Madalamal segamiskiirusel on kreem madalama viskoossusega ja stabiilsem. Kõrgemal segamiskiirusel on tulemuseks suurem viskoossus, kuid ülesegamine võib kaasa tuua kreemi ebastabiilsuse.
Kreemi säilitada jahedas, suletud pakendis. Säilitusainega kreem säilib vähemalt 6 kuud.
Leave a comment