Sheavõi

Väga niisutav ja hästi imenduv nahka pehmendav võie, mis taastab naha elastsuse.
Rasvas leiduvad antioksüdandid pidurdavad ja reguleerivad vabade radikaalide teket.  Vitamiinidest sisaldab sheavõi A, E ja F vitamiini. 

4,00 €

  • 200 g
  • 400 g
  • 1,2 kg
  • 3 kg

Andmeleht

Tooteinfo

Kirjeldus Sheavõi on väga niisutav ja hästi imenduv nahka pehmendav võie, mis taastab naha elastsuse. Rasvas leiduvad antioksüdandid pidurdavad ja reguleerivad vabade radikaalide teket. Vitamiinidest sisaldab sheavõi A, E ja F vitamiini.
INCI Butyrospermum Parkii(Shea) Butter
Parim enne 01.04.20
Pakend Hobipunkti sheavõi on pakendatud aluminiseeritud taassuletavasse kotti. See pakend on kerge ja vastupidav. Kuna kott ei paista läbi, kaitseb see toodet UV kiirguse eest. Sulguriga kott võimaldab pakendit korduvalt avada ja sugleda. Utiliseerimisel võtab tühi pakend vähe ruumi.

Rasvhapete profiil

Linoolhape 6 %
Oleiinhape 45 %
Palmitiinhape 4 %
Steariinhape 44 %
Muud rasvhapped 1 %

Muu informatsioon

Kasutamine Toode on mõeldud ainult välispidiseks kasutamiseks.

Lisainfo

Sheavõi omadused ja kasulikkus

Rafineeritud sheavõi:
• on lõhnatu, ühtlase paksusega ning muutub vähema tõenäosusega teraliseks kui rafineerimata võie
• niisutab ja pehmendab nahka, vähendades edukalt nahapunetust ja ärritust
• leiab laialdaselt kasutust seebirasvana, sest seep saab hea kõvadusega ning nahka toitev
• vitamiinidest sisaldab sheavõi A, E ja F vitamiini. 

Vitamiinide ja aktiivainete sisaldus

E-vitamiini looduslik sisaldus: 0,1-0,15%
Fütosteroolid (kaneelhape, terpeenalkoholid): 5-10%

Seebistumisarv

• seebikivi – 0,183
• kaaliumhüdroksiid – 0,258

Rafineeritud sheavõi valmistamisprotsess

Sheavõid toodetakse ainult Aafrika mandril esineva shea- ehk võiseemnikupuu pähklitest.

Korjamisjärgselt pähklid pestakse, kuivatatakse ja eraldatakse koortest. Seejärel tambitakse viljaliha ühtlaseks massiks ning röstitakse. Massist külmpressitakse rasv ja see järeltöödeldakse. Töötlemise tulemusena saadakse helekollase värvusega, lõhnatu ja ühtlase konsistentsiga võie.

Sheavõi kosmeetikas

Sheavõi omadused tulenevad tema rasvhappelisest koostisest. Suurima osakaaluga  rasvhape on oleiinhape, mida on sheavõis 45%. Oleiinhape on niisutav ja naharakkude uuenemist soodustav ning sobib näiteks nahalõhede või päikesepõletuse korral. Steariinhapet, mis hoiab niiskustasakaalu, tõstab naha elastsust ja aitab vigastustel paraneda, on sheavõis 43%.  Vähemal määral leidub sheavõis ka linoolhapet, mis leevendab ketendust ja palmitiinhapet, mis tekitab nahapinnale kaitsva kihi. 

Kuna sheavõi pooride ummistamise tõenäosus on väike – komedogeensuse näitaja on 0-2, sobib see või suurepäraselt ka näonaha hoolduseks. Sheavõid on lihtne nahale määrida, sest sulamistemperatuur (+35 °C) on lähedane inimese kehasoojusele. Kuigi rasv sulab nahal kiirelt, imendub see aeglaselt ja jätab pikemaks ajaks rasvase kihi. Näiteks enne magama- või õueminekut tasuks varuda lisaks 20-30 minutit.

Tulenevalt steariinhappe suurest osakaalust, on sheavõil omadus teraliseks muutuda. Sheavõi koostises olevatel rasvhapetel on erinev sulamistemperatuur ja kõrgematel kraadidel steariinhappe osakesed granuleeruvad. Terastumist soodustavad temperatuurikõikumised ja kokkupuude hapnikuga. Toote omadusi teralisus ei mõjuta, muutub ainult konsistents.

NIPP! Kuna teralisus võib tekkida ka sheavõid sisaldavas kosmeetikumis, on soovitatav see tempereerida. Tempereerimisel jahutatakse toode valmimisjärgselt kiiresti jäävannis või külmkapis maha; nii ei eraldu rasvhapped enne tahkumist teineteisest.

Sheavõi seebis

Tänu steariin- ja oleiinhappe suurele protsendile on sheavõi ka palju kasutatav seebirasvana. Sheavõis leiduv steariinhape annab seebile tugevuse, oleiinhape toimib aga naha pehmendajana.

Sheavõi ise ei tekita suurt vahtu, seepärast tuleks seda seebis kombineerida teiste rasvadega, näiteks kookosrasva või kastoorõliga, mis annavad rikkaliku ja suuremullilise vahu.

Sheavõi on värvuselt hele ja see võimaldab teha ka väga heledat seepi.

1. Tootedokumentatsioon, tootja infomaterjalid
2. Wikipedia: Vitellaria
3. Swiftcraftymonkey blog
4. Soapcalc.net
5. The Chemistry of Shea Butter
6. The Chemical Makeup of Shea Butter
7. What's the Difference Between Raw Unrefined and Ultra-refined Shea Butter?
8. Comedogenic Ratings

.

Küsimused

Marja-Liisa, 2018-03-13
Kas seda sheavõid peab enne kindlasti vahustama või sobib kohe nahale kandmiseks?
Ei pea vahustama, võib kasutada ka niisama.
Kas vastusest oli abi? Jah (4) Ei (0)

Hinnangud (3)

E .Ingeland

veebr 12, 2019
5
(5/5
-
Merili

märts 22, 2018
5
(5/5
Ma olen siit nüüd mitmeid asju tellinud ja olen kõigega väga rahul. Sellest sheavõist valmistasin oma esimese kehavahu, mis koos teiste õlidega, tuli väga mõnna ja vaatasin siit lehelt ka juhendit. Huulepulkasid, küünlaid ja seepe olen samuti teinud. Aitäh ja soovitan teistele huvilistelegi siit tellida! :)
Eve L

apr 11, 2016
5
(5/5
Sheavõist sai tehtud huuleläiget. Jah, kasutaksin vajadusel veelgi ning soovitan soojalt ka teistele.:)
Page:1
Hinda
Hinnang*
Nimi*
E-mail*
Tekst*
 

Kliendid, kes antud toote ostsid, on ostnud ka: