Magusa mandli õli 1 L

17881

16,00 €

1,60 € / 100 ml


Andmeleht

Tooteinfo

Kirjeldus rafineeritud
INCI  Prunus Amygdalis Dulcis (Sweet Almond) Oil
Parim enne 14.03.2021
Pakend 1 L plastpudel

Rasvhapete profiil

Linoolhape 22%
Oleiinhape 68%
Palmitiinhape 5%
Steariinhape 3%
Muud rasvhapped 2%

Seebi valmistamine

Seebistumisarv (seebikivi) 0,137
Seebistumisarv kaaliumhüdroksiid 0,194

Muu informatsioon

Omadused kosmeetikas Igale nahatüübile sobiv niisutav baasõli.
Omadused seebis Kasuta piiratud koguses (10 %), niisutav.
Kasutamine Toode on mõeldud ainult välispidiseks kasutamiseks.

Lisainfo

Kasu ja omadused

Magusa mandli õli:
• on nahka pehmendav ja aitab naharakkudel uueneda
• on kergesti imenduv ning sobib suurepäraselt massaažiõliks
• muudab seebi nahka pehmendavaks

Valmistamine

Magusa mandli õli saadakse külmpressimise teel hariliku mandlipuu (Prunus dulcis) viljades oleva luuseemne tuumadest ehk mandlitest.

Hobipunktis müügil olev magusa mandli õli on rafineeritud ja deodoriseeritud.

Magusa mandli õli loodusliku kosmeetika koostisainena

Tänu kiirele imendumisele on magusa mandli õli ideaalne massaažiks. Masseerimisel võib magusa mandli õli kasutada naturaalsena või segada sinna eeterlikke või aroomiõlisid (1 ml 100 ml õli kohta). Kasutades eeterlikke õlisid, tasub pöörata tähelepanu ka nende aroomiteraapilistele omadustele (tutvu ka eeterlike õlide omaduste tabeliga).

Rasvhapete koostiselt on magusa mandli õli sarnane aprikoosituumaõlile, kuid paksem ja jätab pisut „õlisema“ tunde.

Magusa mandli õlis leidub oleiinhapet isegi rohkem kui aprikoosituumaõlis. Oleiinhape on omadustelt nahka pehmendav ja naha taastumist soodustav. Samuti rahustab see päikesepõletusega nahka ja aitab kokku kasvada nahalõhedel. Ketendust vähendavat ning nahka pehmendavat linoolhapet on magusa mandli õlis üle 20%.

Magusa mandli õli sobib paljudele nahatüüpidele, sest komedogeensuse näitaja on 4-pallisel skaalal 2.

Kosmeetikas on magusa mandli õli laiade kasutusvõimalustega baasõli ja seda sobib lisada näiteks niisutavasse kreemi ja isetehtud huulepulka.

Magusa mandli õli seebi koostisosana

Magusa mandli õli seebisegusse lisamisel suurenevad seebi nahka pehmendavad omadused ning vaht saab tihe ja sametine. Soovituslik osakaal seebirasvadest on 5-20%.

Magusa mandli õli tuleb kombineerida tahkete rasvadega nagu kookosrasv (annab seebile tugevust, vahutavust ja puhastusomadused) või palmirasv (lisab kõvadust).

Kasutatud allikad

1. Magusa mandli õli, ohutuskaart, tootja infomaterjalid ja analüüsisertifikaat
2. Fatty Acid Composition and Properties of Oils Chart
3. Soapcalc.net
4. Swiftcraftymonkey blog
5. „Comedogenicity and irritancy of commonly used ingredients in skin care products“, JE Fulton, J Soc Cosmet Chem 1989, 40, 321-333

.

Küsimused

Toote kohta ei ole küsimusi

Hinnangud (0)

Toodet pole hinnatud

Hinda
Hinnang*
Nimi*
E-mail*
Tekst*
 

Kliendid, kes antud toote ostsid, on ostnud ka: