Virgin kookosrasv 500 ml (u 460 g)

Allahinnatud! Virgin kookosrasv 500 ml (u 460 g)

805946

89 toodet

5,00 €

9,00 €

-4,00 €


Andmeleht

Tooteinfo

Kirjeldus Külmpressitud rafineerimata kookosrasv.
INCI Cocos Nucifera (Coconut) Oil
Parim enne 01.06.2019
Pakend Plastpurk

Lisainfo

Kookosrasva omadused

Virgin kookosrasv:

• annab seebile korraliku vahutavuse ja head puhastamisomadused

• sulab nahal ruttu, libiseb kenasti ning ei kleepu, seega sobib hästi massaažiõliks

• on hea abivahend erinevate nahahädade korral, sest rahustab, niisutab ja vähendab põletikkulisust

• on kookosele omase lõhnaga

Rasvhapete osakaalud kookosrasvas

• Lauriinhape 47%
• Müristhape 19%
• Palmitiinhape 10%
• Oleiinhape 7%
• Kaprüülhape 6%
• Kapriinhape 6%
• Linoolhape 2%
• Steariinhape 3%

Rasvhapete protsendid on antud keskmistena, sõltuvalt partiist need kõiguvad vähesel määral.

Vitamiinide looduslik sisaldus

E-vitamiini looduslik sisaldus: 0,005%
K-vitamiini looduslik sisaldus: 0,0000005%

Seebistumisarv

• seebikivi – 0,183
• kaaliumhüdroksiid – 0,258

Virgin kookosrasva valmistamisprotsess

Virgin kookosrasv valmistatakse kookospähkli viljalihast või värskest kookospiimast.

Õli eraldatakse külmpressimise teel ja töötlemine toimub madalatel temperatuuridel, nii säilivad seal leiduvad polüfenoolid ning kookose lõhn ja maitse.

Lõpp-produkt on välimuselt klaasjas ja see lõhnab ning maitseb nagu kookospähkel.

Kookosrasva sulamistemperatuur on +24 °C, seega võib ta väga soojas ruumis sulama hakata. Sulamine ja uuesti tahkumine tema omadusi ei mõjuta ning toatemperatuuril säilitamine on igati sobilik hoiustamisviis.

Kookosrasv kosmeetika koostisainena

Iga kookosrasvas sisalduv rasvhape etendab oma kindlat rolli, nii näiteks omavad kaprüül-, kapriin- ja lauriinhape antibakteriaalseid omadusi ning viimane neist on ka põletikuvastase toimega.

Müristhape annab kookosrasvale nahal libisevuse ja suurendab imenduvust.

Oleiinhape on nahka niisutava toimega ja aitab suurepäraselt näiteks päikesepõletuse korral.

Palmitiinhape loob nahapinnale kaitsva kihi.

Virgin kookosrasvale omane aroom võib hakata konkureerima kosmeetikumis muu soovitud lõhnaga. Kui on tahtmine valmistada kindla lõhnaga või täiesti lõhnatu toode, tasub eelistada hoopis lõhnata ja maitseta rafineeritud kookosrasva.

Virgin kookosõli sobib suurepäraselt salvidesse, võietesse, kreemidesse ja kehakoorijatesse ning selle kasulikud omadused tulevad kõige paremini esile toodetes mida kuumutatakse vähe.

Kookosrasv seebi koostisosana

Kookosrasv on osis, mis seebis kindlalt olema peab. Seda seepärast, et seal sisalduvad lauriin- ja müristhape annavad seebile puhastava toime, kõvaduse ja suuremullilise vahu. Steariin- ja palmitiinhape võimendavad veel omaltpoolt kaht viimast omadust.

Kuna kookosrasvas on teiste õlidega võrreldes vähem nahka pehmendavat linool- ja oleiinhapet, on suure kookosrasva sisaldusega seep nahka kuivatav. Seepärast on hea kui seebirasvades jääb tema osa väiksem kui 30%. Juhul kui on soov valmistada pesuseep või on tegemist savipulbrit või soola sisaldava seebiga, peaks kookosrasva olema enam kui 30%.

NB! Kookose lõhn seebi tegemisel ei säili.

Toote sobivus seespidiseks kasutamiseks

Tegemist on toiduainega, kuid soovitan piirduda välispidise kasutamisega, sest seda hoiustatakse ja müüakse koos kosmeetikatoodetega ning see ei ole kooskõlas toiduainete müügile kehtestatud tingimustega.

Kasutatud allikad:

1. Kookosrasva analüüsisertifikaat, ohutuskaart ja tootja infomaterjalid
2. Wikipedia: Cococnut Oil
3. SoapCalc
4. Fatty Acid Composition and Properties of Oils Chart

Data sheet

Küsimused

Toote kohta ei ole küsimusi

Hinnangud (0)

Toodet pole hinnatud

Hinda
Hinnang*
Nimi*
E-mail*
Tekst*
 

Vaata retsepte

Kliendid, kes antud toote ostsid, on ostnud ka: