Riitsinusõli ehk kastoorõli 100 ml

805711

6 toodet

3,50 €


Andmeleht

Tooteinfo

Kirjeldus rafineeritud, hästi viskoosne õli
INCI Ricinus Communis (Castor) Seed Oil
Partii 242443
Parim enne 31.07.19
Pakend 100 ml plastpudel

Muu informatsioon

Omadused kosmeetikas Moodustab nahale kaitsva kile, kasutatakse salvides. Pisut kleepuv.
Omadused seebis Suurendab seeb vahutavust. Liiga suur osakaal teeb seebi pehmeks

Lisainfo

Omadused ja kasulikkus

Riitsinusõli on:
• põletikuvastane ja ei ummista nahapoore
• suurepärane niiskuse ligitõmbaja ja säilitaja
• õige valik seebile lisamiseks, kui soovid kreemist ja rikkalikku vahtu

Rasvhapete osakaalud

• Ritsinoolhape 88%
• Linoolhape 6%
• Oleiinhape 4%
• Palmitiinhape 1%
• Steariinhape 1%

Protsendid on antud keskmistena, sõltuvalt partiist need kõiguvad vähesel määral.

Vitamiinid

Looduslikult õlis leiduv E-vitamiini hulk on praktiliselt olematu.

Seebistumisarv

• seebikivi – 0,128
• kaaliumhüdroksiid – 0,180

Valmistamisprotsess

Kastoor- ehk riitsinusõli saadakse riitsinustaime (Ricinus Communis) seemnetest.

Riitsinuspuu viljad korjatakse ning kupardest eraldatakse seemned, mis omakorda pestakse, keedetakse ja kuivatatakse.

Iga seeme sisaldab umbes 50% ulatuses õli ning see saadakse kätte külmpressimise teel. Õli filtreeritakse ja rafineeritakse. Pudelisse jõudev riitsinusõli on helekollase värvusega ja väga viskoosne.

Riitsinusõli kosmeetikas

Ritsinoolhape, mis moodustab 88% riitsinusõli koostisest, on tugevalt põletikuvastase toimega ja tihti soovitatakse kastoorõli näiteks akne puhul, sest see ei ummista ka poore (komedogeensuse näitaja on 0-1).

Ritsinoolhape on olemuselt humektant, mis tähendab võimet tõmmata ligi ja säilitada niiskust. See on suurepärane omadus juustehoolduse seisukohalt, sest kastoorõli lukustab niiskuse juuksekarva ning tulemusena jäävad juuksed läikivad ja siledad.

Rahvasuus ja online maailmas liigub palju jutte, et riitsinusõli paneb nii juuksed kui ka kulmude ja ripsmete karvad kiiremini kasvama. Tõenduspõhine teadus seda aga ei kinnita.

Tõenäoline on, et karvade paranenud seisukord on tingitud hoopis kastoorõli positiivsest mõjust nahale. Näiteks juuste puhul on üheks kasvu pidurdajaks põletikuline peanahk, mis takistab nahas asuva juuksenääpsu verevarustust ja seega toitainete juurdepääsu.

Kastoorõli ravib põletikku ning õli masseerivate liigutustega nahale kandes paraneb ka verevarustus, mis kokkuvõttes aitab kaasa juuksenääpsu tervenemisele ja juuksed saavad taas loomuliku kiirusega kasvama hakata.

Juustele õlimaski tegemiseks piisab vaid mõnest õlitilgast. Pealekandmise hõlbustamiseks tasub üks osa riitsinusõli segada kahe osa oliiviõliga. Soovides tugevamat toimet, tuleks õlimask masseerivate liigutustega pähe kanda ja jätta see mõneks tunniks toimima.

Kastoorõli seebis

Ritsinoolhape annab seebile kreemise ja tihke vahu.

Kastoorõli osakaal peaks seebirasvadest olema 5-10%, seda liigselt kasutades muutub seep pehmeks ja kleepjaks. Ideaalselt täiendab riitsinusõli kookosrasv.

Kuna riitsinusõli muudab seebimassi kiiremini paksuks, siis ei ole see hea komponent detailse mustriga seepide valmistamisel.

Kasutatud allikad

1. Tootedokumentatsioon, tootja infomaterjalid
2. Swiftcraftymonkey blog
3. Soapcalc.net
4. Comedogenic Ratings
5. I'm a Cosmetic Chemist. Biotin & Castor Oil Don't Thicken Your Hair
6. Using Castor Oil for Hair Growth – Can It Really Help?
7. Castor oil profile
8. „Farmakognoosia“, Ain Raal, Tartu Ülikooli kirjastus 2010

Data sheet

Küsimused

Toote kohta ei ole küsimusi

Hinnangud (0)

Toodet pole hinnatud

Hinda
Hinnang*
Nimi*
E-mail*
Tekst*
 

Vaata retsepte

Kliendid, kes antud toote ostsid, on ostnud ka: