Sheavõi 200 g

45365

48 toodet

4,00 €


Andmeleht

Tooteinfo

Kirjeldus rafineeritud, tahke rasv, päritolu Aafrika (erinevad riigid, sõltuvalt partiist)
INCI Butyrospermum Parkii(Shea) Butter
Parim enne 01.12.19
Pakend Taassuletav püstpakend

Rasvhapete profiil määrab taimse õli omadused. Allpool on kirjeldus erinevate rasvhapete omadused ja osakaalud antud rasvas.

Linoolhape pehmendab nahka ja aitab vähendada ketendust. Seebis toimib samuti naha pehmendajana. 6 %
Oleiinhape pehmendab nahka ja aitab nahal uueneda. Sobib lõhenenud või päikesepõletusega nahale. Seebis on nahka pehmendav., kuid vähese vahutavusega 45 %
Kosmeetikatoodetes tekitab palmitiinhape naha pinnale kaitsekihi. Seebis annab palmitiinhape seebile kõvaduse ja tihke, kreemja vahu. 4 %
Steariinhape aitab säilitada nahas olevat niiskust, tõstab naha elastsust ning aitab nahavigastustest kiiremini taastuda. Seebile annab steariinhape kõvaduse ja tihke vahu. 44 %
Muud rasvhapped 1 %

Muu informatsioon

Kasutamine Toode on mõeldud ainult välispidiseks kasutamiseks.

Lisainfo

Sheavõi omadused ja kasulikkus

Rafineeritud sheavõi:
• on lõhnatu, ühtlase paksusega ning muutub vähema tõenäosusega teraliseks kui rafineerimata võie
• niisutab ja pehmendab nahka, vähendades edukalt nahapunetust ja ärritust
• leiab laialdaselt kasutust seebirasvana, sest seep saab hea kõvadusega ning nahka toitev

Rasvhapete osakaalud

• Oleiinhape 45%
• Steariinhape 44%
• Linoolhape 6%
• Palmitiinhape 4%
• Muud rasvhapped 1%

Protsendid on antud keskmistena, sõltuvalt partiist need kõiguvad vähesel määral.

Vitamiinide ja aktiivainete sisaldus

E-vitamiini looduslik sisaldus: 0,1-0,15%
Fütosteroolid (kaneelhape, terpeenalkoholid): 5-10%

Seebistumisarv

• seebikivi – 0,183
• kaaliumhüdroksiid – 0,258

Rafineeritud sheavõi valmistamisprotsess

Sheavõid toodetakse ainult Aafrika mandril esineva shea- ehk võiseemnikupuu pähklitest.

Korjamisjärgselt pähklid pestakse, kuivatatakse ja eraldatakse koortest. Seejärel tambitakse viljaliha ühtlaseks massiks ning röstitakse.

Massist külmpressitakse rasv ja see järeltöödeldakse. Töötlemise tulemusena saadakse helekollase värvusega, lõhnatu ja ühtlase konsistentsiga võie.

Sheavõi kosmeetikas

Oleiinhape on niisutav ja naharakkude uuenemist soodustav ning sobib näiteks pragunenud naha või päikesepõletuse korral.

Steariinhape hoiab niiskustasakaalu, tõstab naha elastsust ja aitab vigastustel paraneda.

Linoolhape leevendab ketendust ja palmitiinhape tekitab nahapinnale kaitsva kihi.

Sheavõi pooride ummistamise tõenäosus on väike – komedogeensuse näitaja on 0-2.

Sheavõid on lihtne nahale määrida, sest sulamistemperatuur (+35 °C) on lähedane inimese kehasoojusele. Kuigi rasv sulab nahal kiirelt, imendub see aeglaselt ja jätab pikemaks ajaks rasvase kihi. Näiteks enne magama- või õueminekut tasuks varuda lisaks 20-30 minutit.

NB! Tulenevalt steariinhappe suurest osakaalust, on sheavõil omadus teraliseks muutuda.

Koostises olevatel rasvhapetel on erinev sulamistemperatuur ja kõrgematel kraadidel steariinhappe osakesed granuleeruvad. Terastumist soodustavad temperatuurikõikumised ja kokkupuude hapnikuga. Toote omadusi teralisus ei mõjuta, muutub ainult konsistents.

NIPP! Kuna teralisus võib tekkida ka sheavõid sisaldavas kosmeetikumis, on soovitatav see tempereerida. Tempereerimisel jahutatakse toode valmimisjärgselt kiiresti jäävannis või külmkapis maha; nii ei eraldu rasvhapped enne tahkumist teineteisest.

Sheavõi seebis

Tänu steariin- ja oleiinhappe suurele protsendile on sheavõi ka palju kasutatav seebirasvana. Esimene neist annab seebile korraliku kõvaduse ja teine niisutavuse.

Sheavõi ise ei tekita suurt vahtu, seepärast tuleks seda seebis kombineerida teiste rasvadega, näiteks kookosrasva või kastoorõliga, mis annavad rikkaliku ja suuremullilise vahu.

Sheavõi on värvuselt hele ja see võimaldab teha ka väga heledat seepi.

Kasutatud allikad

1. Tootedokumentatsioon, tootja infomaterjalid
2. Wikipedia: Vitellaria
3. Swiftcraftymonkey blog
4. Soapcalc.net
5. The Chemistry of Shea Butter
6. The Chemical Makeup of Shea Butter
7. What's the Difference Between Raw Unrefined and Ultra-refined Shea Butter?
8. Comedogenic Ratings

Data sheet

Küsimused

Marja-Liisa, 2018-03-13
Kas seda sheavõid peab enne kindlasti vahustama või sobib kohe nahale kandmiseks?
Ei pea vahustama, võib kasutada ka niisama.
Kas vastusest oli abi? Jah (2) Ei (0)

Hinnangud (3)

E .Ingeland

veebr 12, 2019
5
(5/5
-
Merili

märts 22, 2018
5
(5/5
Ma olen siit nüüd mitmeid asju tellinud ja olen kõigega väga rahul. Sellest sheavõist valmistasin oma esimese kehavahu, mis koos teiste õlidega, tuli väga mõnna ja vaatasin siit lehelt ka juhendit. Huulepulkasid, küünlaid ja seepe olen samuti teinud. Aitäh ja soovitan teistele huvilistelegi siit tellida! :)
Eve L

apr 11, 2016
5
(5/5
Sheavõist sai tehtud huuleläiget. Jah, kasutaksin vajadusel veelgi ning soovitan soojalt ka teistele.:)
Page:1
Hinda
Hinnang*
Nimi*
E-mail*
Tekst*
 

Vaata retsepte

Kliendid, kes antud toote ostsid, on ostnud ka: