Aprikoosituumaõli 100 ml

18971

3,50 €


Andmeleht

Tooteinfo

Kirjeldus rafineeritud, kerge õli
INCI  Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil
Partii KMO3274
Parim enne 03.01.2020
Pakend 100 ml plastpudel

Muu informatsioon

Omadused kosmeetikas Kergesti imenduv vitamiinirikas(A, B, E) õli, mis ei jäta nahka rasvaseks. Sobib kuiva, sügeleva naha leevenduseks.
Omadused seebis Kasuta piiratud koguses (10 %), niisutav.

Lisainfo

Omadused ja kasulikkus

Aprikoosituumaõli:
• imendub kergesti ja sobib hästi massaažiõliks
• niisutab ning aitab nahal uueneda
• on sobilik ka probleemsemale nahale
• lisab seebile niisutavaid omadusi

Rasvhapete osakaalud

• Oleiinhape 63%
• Linoolhape 27%
• Palmitiinhape 5%
• Steariinhape 2%
• Muud rasvhapped 3%

Rasvhapete protsendid on antud keskmistena ja sõltuvalt partiist need kõiguvad vähesel määral.

Vitamiinide looduslik sisaldus

E-vitamiin: 4 mg/100 g
Fütosteroole: 266 mg/100 g

Seebistumisarv

• seebikivi – 0,135
• kaaliumhüdroksiid – 0,190

Valmistamine

Aprikoosituumaõli valmistatakse aprikoosikivi tuumast. Õli eraldatakse külmpressimise teel, misjärel see filtreeritakse ja pudeldatakse.

Aprikoosituumaõli kosmeetika koostisainena

Aprikoosituumaõli on väga kerge ja kiiresti imenduv ning sobib hästi massaažiõliks ja õlipõhistesse toodetesse (võided ja salvid) mille puhul on oluline kiire imenduvus.

Rasvhapetest leidub aprikoosituumaõlis kõige rohkem oleiinhapet. Oleiinhape niisutab, toetab naha uuenemist ja rahustab päikesest põlenud kohti ning aitab ka paraneda nahalõhedel. Linoolhape on omakorda niisutav ja ketendust vähendav. Tänu neile omadustele on õli eriti sobilik vananeva ja kuiva naha puhul

Aprikoosituumaõli saavad julgelt kasutada ka probleemse näonahaga inimesed, sest komedogeensuse näitaja on 4-pallisel skaalal vaid 1-2.

Aprikoosituumaõli on sarnane magusa mandli õlile, kuid on viimasest veelgi kergem ja sisaldab rohkem E-vitamiini.

Parimate omaduste alles hoidmiseks soovitatakse aprikoosituumaõli säilitada alla 20-kraadisel temperatuuril.

Aprikoosituumaõli seebi koostisosana

Seebiretseptis on see õli pigem täiendavas rollis, lisades pisut luksuslikku niisutust.

Aprikoosituumaõli on soovitatav kasutada 5-10% seebi rasvadest, kuid mitte rohkem kui 20%.

Kasutatud allikad

1. Aprikoosituumaõli analüüsisertifikaat, ohutuskaart ja tootja infomaterjalid
2. OilHealthBenefits.com
3. Soapcalc.net
4. Fatty Acid Composition and Properties of Oils Chart
5. Swiftcraftymonkey blog
6. „Comedogenicity and irritancy of commonly used ingredients in skin care products“, JE Fulton, J Soc Cosmet Chem 1989, 40, 321-333

Data sheet

Küsimused

Elin, 2015-12-07
Tere! Kas aprikoosituumaõli jätab seebile oma lõhna juurde? Kas teised õlid jätavad seebile lõhna?
Ettetänades!
Aprikoosituuma õli on praktiliselt lõhnatu. Intensiivsema lõhnaga on rafineerimata õlid (nisuidu, avokaado rafinerimata), kuid tavaliselt ei meenutaõlide lõhn selle vilja lõhna, millest ta valmistatud on.
Kas vastusest oli abi? Jah (4) Ei (0)

Hinnangud (0)

Toodet pole hinnatud

Hinda
Hinnang*
Nimi*
E-mail*
Tekst*
 

Vaata retsepte

Kliendid, kes antud toote ostsid, on ostnud ka: