Hobipunkti klienditeeninduse telefon ei tööta 10.-19. oktoober.  Kirjuta tellimine@hobipunkt.ee ja vastan esimesel võimalusel. Tellimusi komplekteerime ja postitame tavapäraselt. 

Magusa mandli õli 100 ml

17882

26 toodet

3,00 €

Kogus Allahindlus Hinnavõit
3 10% . 0,90 €


Suurema koguse ostmisel allahindlus

Kogus Allahindlus Hinnavõit
3 10% . 0,90 €

Andmeleht

Tooteinfo

Kirjeldus rafineeritud
INCI  Prunus Amygdalis Dulcis (Sweet Almond) Oil
Partii L000235107
Parim enne 31.01.19
Pakend 100 ml plastpudel

Muu informatsioon

Omadused kosmeetikas Igale nahatüübile sobiv niisutav baasõli.
Omadused seebis Kasuta piiratud koguses (10 %), niisutav.

Lisainfo

Kasu ja omadused

Magusa mandli õli:
• on niisutav ja aitab naharakkudel uueneda
• on kergesti imenduv ning sobib suurepäraselt massaažiõliks
• annab seebile juurde niisutavust

Rasvhapete osakaalud

• Oleiinhape 68%
• Linoolhape 22%
• Palmitiinhape 5%
• Steariinhape 3%
• Muud rasvhapped 2%

Rasvhapete protsendid on antud keskmistena, sõltuvalt partiist need kõiguvad vähesel määral.

Seebistumisarv

• seebikivi – 0,137
• kaaliumhüdroksiid – 0,194

Valmistamine

Magusa mandli õli saadakse külmpressimise teel hariliku mandlipuu (Prunus dulcis) viljades oleva luuseemne tuumadest ehk mandlitest.

Hobipunktis müügil olev magusa mandli õli on rafineeritud ja deodoriseeritud.

Magusa mandli õli loodusliku kosmeetika koostisainena

Tänu kiirele imendumisele on magusa mandli õli ideaalne massaažiks. Masseerimisel võib magusa mandli õli kasutada naturaalsena või segada sinna eeterlikke või aroomiõlisid (1 ml 100 ml õli kohta). Kasutades eeterlikke õlisid, tasub pöörata tähelepanu ka nende aroomiteraapilistele omadustele (tutvu ka eeterlike õlide omaduste tabeliga).

Rasvhapete koostiselt on magusa mandli õli sarnane aprikoosituumaõlile, kuid paksem ja jätab pisut „õlisema“ tunde.

Magusa mandli õlis leidub oleiinhapet isegi rohkem kui aprikoosituumaõlis. Oleiinhape on omadustelt niisutav ja naha taastumist soodustav. Samuti rahustab see päikesepõletusega nahka ja aitab kokku kasvada nahalõhedel. Ketendust vähendavat ning niisutavat linoolhapet on magusa mandli õlis üle 20%.

Magusa mandli õli sobib paljudele nahatüüpidele, sest komedogeensuse näitaja on 4-pallisel skaalal 2.

Kosmeetikas on magusa mandli õli laiade kasutusvõimalustega baasõli ja seda sobib lisada näiteks niisutavasse kreemi ja isetehtud huulepulka.

Magusa mandli õli seebi koostisosana

Magusa mandli õli seebisegusse lisamisel suurenevad seebi niisutavad omadused ning vaht saab tihe ja sametine. Soovituslik osakaal seebirasvadest on 5-20%.

Magusa mandli õli tuleb kombineerida tahkete rasvadega nagu kookosrasv (annab seebile tugevust, vahutavust ja puhastusomadused) või palmirasv (lisab kõvadust).

Kasutatud allikad

1. Magusa mandli õli, ohutuskaart, tootja infomaterjalid ja analüüsisertifikaat
2. Fatty Acid Composition and Properties of Oils Chart
3. Soapcalc.net
4. Swiftcraftymonkey blog
5. „Comedogenicity and irritancy of commonly used ingredients in skin care products“, JE Fulton, J Soc Cosmet Chem 1989, 40, 321-333

Data sheet

Küsimused

Anastasia, 2017-10-29
kas see õli on vees lahustuv?
Taimsed õlid ei ole vees lahustuvad.
Kas vastusest oli abi? Jah (0) Ei (0)

Hinnangud (0)

Toodet pole hinnatud

Hinda
Hinnang*
Nimi*
E-mail*
Tekst*
 

Vaata retsepte

Kliendid, kes antud toote ostsid, on ostnud ka: