Rafineerimata sheavõi 100 g

Rafineerimata sheavõi saadakse toorfiltreerimise teel. Võrreldes rafineerituga, on rafineerimata sheavõi ebaühtlasema konsistentsiga ning sellel on suitsune lõhn ja kollakas värvus.

3715

5,50 €

Kogus Allahindlus Hinnavõit
3 15% . 2,48 €


Suurema koguse ostmisel allahindlus

Kogus Allahindlus Hinnavõit
3 15% . 2,48 €

Andmeleht

Tooteinfo

Kirjeldus orgaaniline, rafineerimata
INCI Butyrospermum Parkii(Shea) Butter
Parim enne 30.11.19
Pakend Taassuletav püstpakend

Rasvhapete profiil

Linoolhape 6 %
Oleiinhape 45 %
Palmitiinhape 4 %
Steariinhape 44 %
Muud rasvhapped 1 %

Seebi valmistamine

Seebistumisarv (seebikivi) 0,183
Seebistumisarv kaaliumhüdroksiid 0,258

Muu informatsioon

Kasutamine Toode on mõeldud ainult välispidiseks kasutamiseks.

Lisainfo

Rafineerimiata sheavõi omadused ja kasulikkus

Rafineerimata sheavõi:
• on kollaka värvuse ja suitsuse-pähklise lõhnaga võie.
• niisutab ja pehmendab nahka
• vähendab nahapunetust ja ärritust
• vitamiinidest sisaldab sheavõi A, E ja F vitamiini. 

Vitamiinide ja aktiivained rafineerimata sheavõis

E-vitamiin: 0,15%
Fütosteroolid (kaneelhape, terpeenalkoholid): 5-10%

Rafineerimata sheavõi valmistamisprotsess

Sheavõid toodetakse Aafrikas kasvava võiseemnikupuu pähklitest. Sheavõi pähklid pestakse, kuivatatakse ja eraldatakse koortest. Seejärel tambitakse viljaliha ühtlaseks massiks ning röstitakse.

Massist külmpressitakse rasv ja see järeltöödeldakse. Võidest eemaldatakse võõrosakesed filtreerimise teel. Võrreldes rafineerituga, on rafineerimata sheavõi ebaühtlasema konsistentsiga ning sellel on suitsune lõhn ja kollakas värvus.

100% naturaalne rafineerimata sheavõi, mis pärineb Lääne-Aafrika sheapähklitest. Rafineerimata sheavõid kasutatakse põhiliselt kas puhtalt või segatuna kosmeetikatoodetesse, toitmaks nahka, juukseid ja küüsi.

Sheavõi sisaldab A, E, F ja K vitamiine, muutes naha pehmeks, siledaks ja parandades üldist naha tekstuuri. Leevendab päikesepõletuste nahakahjustusi ja toimib ka üldise naha noorendajana (naturaalne sheavõi vähendab kortse ja silub nahakurde).

Rafineerimata vs rafineeritud sheavõi:

  • rafineerimata sheavõid ei ole kuumtöödeldud ega muul viisil keemiliselt töödeldud, mistõttu on rafineerimata sheavõis säilinud kõik kasulikud vitamiinid ja mineraalid, mis rafineeritud sheavõis osaliselt on kadunud, seetõttu on rafineerimata sheavõil veelgi toitvamad omadused.

  • rafineerimata sheavõi on kollaka värvusega ja veidi suitsuse ja pähklise lõhnaga. Rafineeritud sheavõi on üldjuhul valget värvi ja lõhnatu. Lõpptootes jääb rafineerimata sheavõi iseloomulik lõhn veidi alles, mistõttu osad kasutajad eelistavad rafineeritud sheavõid.

    Kasutamine

  • Kosmeetikas kasutatakse laialdaselt kas puhtalt või segatuna erinevatesse kreemidesse. Kuna sheavõi sulab +35 °C, siis on teda ka lihtne nahale määrida puhtalt. Kasutada saab laialdaselt: igapäevase nahaniisutajana, päevitusjärgse kreemina, akne vähendamiseks, naha elastsuse taastamiseks, raseerimisjärgse kreemina, kortsude vastu, juuste läike taastamiseks, nahalõhede raviks, rasedusarmide ennetamiseks, huulebalsamites, kätekreemides, vahustatud võietes jne.

  • Seebis annab sheavõi kõvaduse ja imelised niisutavad omadused, samas suurt vahtu ei tekita. Suuremullilise vahu saamiseks tuleks sheavõid segada kookosrasvaga või riitsinusõliga.

     

    Rasvhapete koostis sheavõis:

    Palmitiinhape: 4%

    Linoolhape: 6%

    Oleiinhape: 44%

    Steariinhape: 46%

    Muud  rasvhapped     1%


    Erinevad rasvhapped mõjutavad ka erinevate toodete valmistamisel nende omadusi. Tuleks jälgida protsentuaalselt nende osakaalu.

    Palmitiinhape annab seebile kõvaduse ja üpris tihke vahu, kosmeetikas annab nahale kaitsva kihi.

    Oleiinhappel on seebis nahka pehmendavad ja niisutavad omadused, kuid vahutab vähe. Kosmeetikas toimib samuti naha pehmendajana. Toimib hästi päikesepõletuste korral.

    Linoolhappel on nii seebis kui ka kosmeetikas nahka pehmendavad omadused.

    Steariinhape annab seebile kõvaduse ja tihke vahu, kosmeetikas annab nahale niiskust.

Data sheet

Küsimused

Kai Lepik, 2015-09-26
Tere,

Mul on küsimus millisest riigist on pärit teie poolt pakutav Shea või.

Tere!
Tootelehel on päritoluks märgigud Aafrika. Täpsustamiseks teen tootjale päringu.
Kas vastusest oli abi? Jah (2) Ei (0)

Hinnangud (0)

Toodet pole hinnatud

Hinda
Hinnang*
Nimi*
E-mail*
Tekst*
 

Kliendid, kes antud toote ostsid, on ostnud ka: