Siiri niisutav kätekreem

Siiri kätekreem

See retsept on Siiri Odeni poolt Hobipunkti retseptivõistlusele esitatud töö.

Mõnusalt lõhnav kreem on niisutav ja jätab käed meeldivat pehmeks. Kreem imendub kiiresti ning ei muuda käsi kleepuvaks. Geeli kasutamine aitab muuta kreemi paksemaks samas seda liiga rasvaseks muutmata. Magusa mandli õli on hästiimenduv baasõli. Mesilasvaha loob kaitsva, õrnalt veekindla kihi. Sheavõi on niisutava ja nahka pehmeks muutvate omadustega. Glütseriin on sügavalt niisutava toimega. E-vitamiin toidab nahka ja soodustab selle uuenemist, samuti aitab kaasa kreemi säilimisele*.

80 g kreemi valmistamiseks vajad:

52g geeli (51,48g destilleeritu vett, 0,52g guarkummi)

14 g magus mandli õli

4 g mesilasvaha

4 g sheavõid

3 g glütseriini

2 g E-vitamiini

1 g emulgaatorit

10 tilka bensoe õli

2 tilka lanvendli eeterlikku õli

Valmistamine:

1. Kaalu kõik komponendid eraldi anumatesse (nt. ühekordsetesse pitsidesse).

2. Lisa guarkummi vett segades vee hulka ning jäta seisma.

3. Sulata veevannil olevas kausis aeg-ajalt segades mandliõli, mesilasvaha, sheavõi, glütseriin, E-vitamiin ja emulgaator.

4. Kui kõik komponendid on sulanud jätka kreemi segamist ja lisa geel ning seejärel eeterlikud õlid.

5. Pane kreem kiiresti purki.

6. Kreem säilib 3-4 nädalat, külmas hoides pisut kauem.

* Toimetaja märkus: E-vitamiin toimib kreemis antioksüdandina, mis takistab õlide rääsumust, kuid ei pärsi bakterite ja hallitusseente kasvu.


Lisa kõik retsepti tooted ostukorvi

Vajalikud komponendid

Lisa kõik retsepti tooted ostukorvi