Kookosõliga huulepalsam

Kookosõliga huulemääre ja kõik valmistamiseks vajalik

Huulte ilu ja mugavustunde aluseks on piisav niisutatus ning parim viis nende eest hoolt kanda on 100% loodusliku isetehtud huulepalsamiga, mida on tore ka lähedastele kinkida.

Kõik koostisosad on kohe olemas retsepti lõpus ja soovi korral saad need ühe nupulevajutusega ostukorvi lisada.

Raskusaste

Lihtne: sobib suurepäraselt esimeseks katsetuseks.

Valmistamise aeg

Kuni 30 min + tahkumiseks kuluv aeg.

Mõju

Kookosrasv annab määrdele kreemja konsistentsi ning kasutades virgin kookosõli koos desodoreeritud kakaovõiga, jääb palsamile ka õrn kookose lõhn.

Kakaovõi toimib nahka pehmendavalt ja kindlustab kauakestva siidise tunde.

Mesilasvaha moodustab huulte pinnale kaitsekihi, mis takistab niiskuskadu.

Tore on see, et kui parafiiniga määrded tekitavad nn huulepalsami sündroomi, kus ilma määret kasutamata kipuvad huuled kohe kuivama ja kihelema ning vajavad üha uuesti toote pealekandmist, siis loodusliku mesilasvahaga seda muret pole, sest see niisutab huuli ilma kuivatamata.

Huulemäärde tegemiseks vajad sa:

  • 20 g virgin kookosõli

  • 10 g kakaovõid

  • 10 g mesilasvaha

  • 9 plasttopsi (5 ml)

  • väikest klaasist või kuumakindlast plastist sulatusnõud (ca 200 ml)

  • elektroonilist köögikaalu

Valmistamine:

1. Kaalu mesilasvaha ja kakaovõi sulatusnõusse. Sulata need veevannil või mikrolaineahjus.

Mikrolaineahjus sulatades jälgi, et toode üle ei kuumeneks. Kui sulamata on veel üksikud mesilasvaha graanulid, siis jätka kuumutamist 30-sekundiliste intervallidega.

Veevannil kuumutades on efektiivsem kasutada kitsast ja sügavat nõu – nii on kontaktpind kuuma veega suurem ja sulamine kiirem. Kui kardad, et vesi võib sulatusnõusse sattuda, kasuta kaanega klaaspurki ja keera kaas sulatamise ajal peale, sest vee sattumisel segusse tekib soodne pinnas bakterite kasvuks ja hiljem on oht hallituse tekkeks.

2. Lisa sulanud massile kookosrasv.

NB! Lisamise hetkel võib mesilasvaha temperatuuri langemise tõttu uuesti tahkuma hakata. Kui see peaks juhtuma, siis kuumuta segu uuesti, kuni mass on ühtlane ja läbipaistev.

3. Läbipaistev segu vala topsidesse ja lase tahkuda.

4. Hangunult on võie poolpehme tekstuuriga ning seda on topsist lihtne võtta.

Huulepalsami kasutamine ja säilitamine:

Kanna määret huultele sõrme abil vastavalt vajadusele.

Kuna toode ei sisalda vett, säilib see ka ilma säilitusaineta toatemperatuuril ja otsese päikesevalguse eest kaitstult vähemalt 6 kuud.

Tee teistmoodi:

  • Kui soovid anda huulemäärdele õrna sädeleva tooni, lisa sulanud segusse enne topsidesse valamist u 0,5 ml micat.

  • Tugevama tekstuuriga huulemäärde valmistamiseks jääb kookosrasv liiga pehmeks ja kasutada on tarvis kõvema konsistentsiga rasvu. Vaata näiteks isetehtud huulepulga retsepti.


Lisa kõik retsepti tooted ostukorvi

Vajalikud komponendid

Lisa kõik retsepti tooted ostukorvi